1 Χρόνος από την υιοθέτηση του Bitcoin ως επίσημου νομίσματος από το El Salvador

Σήμερα κλείνουμε 1 χρόνο από την υιοθέτηση του Bitcoin ως επίσημου νομίσματος από το El Salvador.

Έχουμε σχολιάσει πολλές φορές τη σημασία της κίνησης αυτής. Σ΄αυτό το άρθρο θα ήθελα να θυμηθούμε πως κινήθηκε η αγορά πριν και την ημέρα της υιοθέτησης.

Πολλοί θα θυμούνται το επικό pump & dump από τα $52,956 στα $42,900 μέσα σε λίγες ώρες.

Λίγες μέρες νωρίτερα είχε σηκωθεί “κίνημα” στα social media που παρακινούσε τους Bitcoiners να πάρουν sats αξίας $30, όσα θα έδινε και η κυβέρνηση του El Salvador σε κάθε πολίτη που θα εγκαθιστούσε το Chivo, το πορτοφόλι του Lightning Network μέσα από το οποίο γίνονται οι συναλλαγές με BTC στο El Salvador. Το αφήγημα ήταν ότι με τον τρόπο αυτό στηρίζουμε πολιτικά το El Salvador.

Ως συνήθως τα πράγματα είναι διαφορετικά από ότι φαίνονται.

https://twitter.com/cryptovios1/status/1435218313185988610?s=20&t=jNDqlgCGwD4nvek3zve9Tw

Με το hype του Bull run να έχει ξεψυχήσει από το Μάιο του 2021, με ένα 70%-75% του νεοεισερχόμενου retail να έχει αποχωρήσει οριστικά από την αγορά, τα μεγάλα πορτοφόλια χρειάζονταν να διοργανώσουν ένα exit liquidity event. Να βρουν δηλαδή αγοραστές για να ξεφορτώσουν επιπλέον ποσότητες BTC.

Ενορχήστρωσαν το “κίνημα” αγοράς για να κινήσουν την αγορά. Δεν ήταν μόνο τα $30 που θα έβαζε ο κάθε συμμετέχων (πολλοί αγόρασαν περισσότερα), αλλά η ευρύτερη ευφορία που θα έφερνε το αφήγημα.

Με αυτό θέλω να υπενθυμίσω σε όλους σε ποιο παιχνίδι παίρνουμε μέρος. Το BTC μπορεί στο μέλλον να προκαλέσει μια επανάσταση στο παγκόσμιο νομισματικό σύστημα, μπορεί και όχι. Σε κάθε περίπτωση, η υποτιθέμενη επανάσταση μπορεί να γίνει και χωρίς τα χρήματά μας…

Μέχρι τότε ας θυμόμαστε πως βρισκόμαστε στη ρωμαϊκή αρένα και η πιθανότητα να μοιάζουμε στους πρώτους Χριστιανούς, είναι μεγαλύτερη από την πιθανότητα να μοιάζουμε στα λιοντάρια…

1 Comment

  • Aris Erison
    says:
    Posted 7 Σεπτεμβρίου, 2022 6:53 μμ 0Likes

    Cryptovios thanks for all your are the best

Leave a comment

You have not selected any currencies to display
cropped-cropped-favicon_512x512

Cryptovios Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters

coming soon...