Ελ Σαλβαδόρ: Αναβάλλεται η έκδοση ομολόγου βασισμένου στο Bitcoin

Η πολύ-αναμενόμενη έκδοση του πρώτου κρατικού ομολόγου βασισμένου στο Bitcoin αναβάλλεται για το μέλλον, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός οικονομικών του Ελ Σαλβαδόρ, Alejandro Zelaya.

Οι επενδυτές που θα αγόραζαν το ομόλογο αξίας 1 δισ. δολαρίων, θα ήταν υποχρεωμένοι να το κρατήσουν για τουλάχιστον 5 χρόνια.

Η κυβέρνηση του Ελ Σαλβαδόρ σκόπευε να μετατρέψει τα μισά (500 εκ. δολάρια) σε Bitcoin και τα άλλα μισά στη δημιουργία υποδομών κατάλληλων για την εξόρυξη Bitcoin.

Δεδομένου ότι αυτή η εξόρυξη θα χρησιμοποιούσε γεωθερμική ενέργεια από ένα ηφαίστειο της χώρας, το συγκεκριμένο ομόλογο είχε αποκτήσει το παρατσούκλι “Volcano bond” (“Ηφαιστειακό ομόλογο”).

Η κυβέρνηση του Ελ Σαλβαδόρ σχεδίαζε να πληρώνει τους ομολογιούχους ένα ετήσιο επιτόκιο από έσοδα που θα προέρχονταν από την πώληση μερών των Bitcoins που θα ήταν συνδεδεμένο με το ομόλογο.

Ο υπουργός οικονομικών της χώρας επικαλείται το άσχημο γεωπολιτικό κλίμα.

Κατά πάσα πιθανότητα, αυτό που συνέβη είναι ότι η κυβέρνηση δε βρήκε το απαιτούμενο ενδιαφέρον από επίδοξους επενδυτές στις διερευνητικές επαφές που γίνονται συνήθως πριν την έκδοση ενός ομολόγου.

Σε κάθε περίπτωση, η αναβολή της έκδοσης του ομολόγου φανερώνει την εκτίμηση της κυβέρνησης του Ελ Σαλβαδόρ, ότι το ομόλογο θα έμενε (μερικώς έστω) απούλητο, αν εκδίδονταν στο τρέχον οικονομικό κλίμα.

 

Leave a comment

You have not selected any currencies to display
cropped-cropped-favicon_512x512

Cryptovios Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters

coming soon...