Ο Jordan Peterson στο Bitcoin 2022 Conference

Ανάμεσα σε γραφικές φιγούρες και τοξικούς μαξιμαλιστές, αυτός που ξεχώρισε στο φετινό Bitcoin συνέδριο ήταν ο Jordan Peterson, καθηγητής ψυχολογίας στο Παν. του Toronto που ασχολείται πολύ και με θέματα φιλοσοφίας, θεολογίας και ιστορίας.

Το κανάλι του στο οποίο έχει ανεβάσει και πολλές σειρές διαλέξεων του στο πανεπιστήμιο είναι κατά τη γνώμη το πιο σπουδαίο κανάλι στο youtube.

Ανάμεσα σε άλλα, ξεχωρίζουν οι σειρές διαλέξεων με τίτλο “Maps of Meaning” και “The Psychological Significance of the Biblical Stories: Genesis”.

Έχοντας μελετήσει τη μετάλλαξη της προσωπικότητας ανθρώπων σε σχέση με την ανάδυση μορφών ολοκληρωτισμού, τολμά να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στους Bitcoiners, αν και Bitcoiner και ο ίδιος.

Υπάρχει, υποστηρίζει, μια μορφή ύβρεως στο αφήγημα της επανάστασης του Bitcoin, που έρχεται για να τα αλλάξει όλα. Και αναρωτιέται, αν μαζί με τα καλά που έχουν στο μυαλό τους οι Bitcoiners, μπορεί αυτή η επανάσταση να φέρει και πολλά δεινά, τα οποία οι Bitcoiners ούτε καν μπορούν να φανταστούν.

ΥΓ. Στη συνέχεια είδαμε ένα panel να σχολιάζει τις απόψεις του Petersοn, που το θεωρώ αρκετά ενδεικτικό της ποιότητας των ανθρώπων της κοινότητας. Ο συντονιστής, με το τυπικό IQ τοξικού μαξιμαλιστή, ουτέ καν προσπαθεί να καταλάβει την ουσία του προβληματισμού του Peterson και λέει την τοξική καραμέλα ότι ο Peterson “πρέπει να διαβάσει περισσότερο για το Bitcoin”. Δε θα τα έχει καταλάβει καλά μάλλον, για να εκφέρει τέτοιες απόψεις. Κλασική περίπτωση ολοκληρωτικής αντίληψης. Μετά παίρνει το λόγο ο Saylor, που, ως clown, επιλέγει να κάνει show με κενές ατάκες. Την κατάσταση σώζει ο τρίτος ομιλητής που φαίνεται σαν κάτι να κατάλαβε…

1 Comment

Leave a comment

You have not selected any currencies to display
cropped-cropped-favicon_512x512

Cryptovios Newsletter

Sign Up For Updates & Newsletters

coming soon...